Schilderijen aquarel

Het mooie aan het handwerk van het schilderen is dat er naar wens nét het een en ander bijgepoetst kan worden. Te denken is aan een extra doorloop aan de rand van een foto, het weglaten van een in het oog springend verkeersbord, of het trimmen van de heg. Een zee of lucht kan wat mooier blauw gemaakt worden een vierkante foto kan rechthoekig gemaakt worden door er wat extra omgeving bij te schilderen. Ook kan een kleurenfoto in bijvoorbeeld sepia of zwart-wit geschilderd worden.

Een aquarelschilderij wordt op papier gemaakt. Ik begin met de achtergrond en daarna volgt de voorgrond. Vroeger was aquarel veel bekender dan tegenwoordig, maar toch vind ik aquarel ook zijn eigen charme hebben. Het oogt zachter en lichter dan een “gewoon” schilderij op canvas.

Belangrijk is dat en aquarelschilderij ingelijst moet worden, zodat het strak achter glas zit. Een aquarelschilderij is veel kwetsbaarder dan een canvasschilderij. Doordat een aquarelschilderij thuishoort in een lijst of passepartout, krijgt het een hele klassieke uitstraling.

Mijn schilderstijl is realistisch en levensecht. Ik schilder dan ook aan de hand van een (aangeleverde) foto. Daarbij heb ik oog voor detail en komt elke dakpan en elk boomblaadje ook in het schilderij. Ik ben gespecialiseerd in het schilderen van portretten, voertuigen, landschappen, (historische) gebouwen, tekenfilmfiguren (denk aan Woezel & Pip of Disneyfiguren), dieren en stillevens. Ik werk vanuit Kesteren in de Neder-Betuwe (Gelderland).