Schilderijen op canvas

Het mooie aan het handwerk van het schilderen is dat er naar wens nét het een en ander bijgepoetst kan worden. Te denken is aan een extra doorloop aan de rand van een foto, het weglaten van een in het oog springend verkeersbord, of het trimmen van de heg. Een zee of lucht kan wat mooier blauw gemaakt worden een vierkante foto kan rechthoekig gemaakt worden door er wat extra omgeving bij te schilderen. Ook kan een kleurenfoto in bijvoorbeeld sepia of zwart-wit geschilderd worden. De zijranden van het canvasdoek worden naar wens in een kleur geschilderd of aan de hand van eigen inzicht.

Het resultaat van acryl op canvas is een prachtige uitstraling: helder, levensecht, kleurrijk. Het mooie is dat je met slechts één schroef in de muur een canvas kunt ophangen en dan heeft je wand een volledig andere uitstraling. Ik heb dan ook geweldige reacties gekregen van klanten die een canvas cadeau hebben gegeven: het is een uniek en persoonlijk cadeau.

Mijn schilderstijl is realistisch en levensecht. Ik schilder dan ook aan de hand van een (aangeleverde) foto. Daarbij heb ik oog voor detail en komt elke dakpan en elk boomblaadje ook in het schilderij. Ik ben gespecialiseerd in het schilderen van portretten, voertuigen, landschappen, (historische) gebouwen, tekenfilmfiguren (denk aan Woezel & Pip of Disneyfiguren, zoals The Lion King, Junglebook of Winnie the Pooh), dieren en stillevens. Ik werk vanuit Kesteren in de Neder-Betuwe (Gelderland).