Schilderijen op hout

Het mooie aan het handwerk van het schilderen is dat er naar wens nét het een en ander bijgepoetst kan worden. Te denken is aan een extra doorloop aan de rand van een foto, het weglaten van een in het oog springend verkeersbord, of het trimmen van de heg. Een zee of lucht kan wat mooier blauw gemaakt worden een vierkante foto kan rechthoekig gemaakt worden door er wat extra omgeving bij te schilderen. Ook kan een kleurenfoto in bijvoorbeeld sepia of zwart-wit geschilderd worden.

Hout past in vele interieurstijlen door de prachtige, natuurlijke uitstraling. Ik werk met name op effen, eiken planken, maar sta open voor andere suggesties. Met een schilderij op hout haal je een bijzonder helder, levensecht en kleurrijk kunstwerk in huis. Bij schilderijen op hout kan ik ook in 3D-werken, door middel van diverse lagen gefiguurzaagd hout.

Mijn schilderstijl is realistisch en levensecht. Ik schilder dan ook aan de hand van een (aangeleverde) foto. Daarbij heb ik oog voor detail en komt elke dakpan en elk boomblaadje ook in het schilderij. Ik ben gespecialiseerd in het schilderen van portretten, voertuigen, landschappen, (historische) gebouwen, tekenfilmfiguren (denk aan Woezel & Pip of Disneyfiguren), dieren en stillevens. Ik werk vanuit Kesteren in de Neder-Betuwe (Gelderland).